HANDBOUW & BOETSEREN  -All Inc: 240€ | X6 lessen van 2 1/2uur

Woensdag Middag: 13:00-15:30, START 16 FEBRUARIE 2022 (3 plekjes nog vrij)

Donderdag Avond: 19:00-21:30

Vrijdag Middag: 13:00-15:30


Maak een keuze: Groot XL Pot -of- XL Vaas -of- XL Sculptuur -of- XL Schaal/Kom. 

 

De Cursus:

Stap voor stap worden de basistechnieken behandeld. Walken, slabbuilding, coils, decoreren en veel meer.


Les 1 & 2: Werken met opbouwen van klei: slab, coils en duimpot techniek. + Monoprint & Transfer print op klei + Relief enz of klei toebrengen.

Les 3 & 4 & 5: Maken van uw groot werkstuk. Design, opbouwen. Afwerken en Decoreren met: Engobes, slip, onderglazuur en oxides toevoegen.

Les 6: Glazuren van uw werkstuk.


Wat ga je leren: Het walken/kneden van de klei. Opbouw technieken met tips en trucjes.  Decoreren is heel belangrijk en wij focus ook veel erop, vormgeving en afwerking van het werkstuk met egobes, onderglazure, oxides en glazuren.

Ook print technieken: monoprints, transfers, lithoprint. 

Cursisten beginnen met een stuk klei en maken tijdens de cursus de werkstukken helemaal mooi af, inclusief glazuren van werkstukken. Wij hebben onze eigen studio glazuur wit, blauw effect, transparant, bruin effect, kentucky, cobalt blauw of anders kan u ook werken met onderglazuur. U kunt altijd op eigen kosten speciale glazuur kopen bij www.keramikos.nl 

Info:

Alle gereedschappen die nodig zijn, zijn aanwezig bij Clay Cafe NL studio en zijn  bij de prijs inbegrepen. Er is een oven om de keramiek in af te bakken van 85cm hoog en 50cm diep (binnenmaat van oven).

Klei wordt ook door Clay Cafe NL geregeld en iedere deelnemer heeft tijdens de cursus recht op 10 kilo gratis klei.

In de cursus is het bakken van 1 groot werkstuk van niet hoger dan 50cm en niet breder dan 30cm opgenomen, wil je meer, of grotere werkstukken laten bakken en glazuren dan vragen wij een extra vergoeding. 

Voor wie?

De cursus pottenbakken is zowel voor beginners als voor gevorderden. Doordat er in kleine groepen wordt gewerkt kunnen wij persoonlijke aandacht aan elke cursist geven. Beginners kunnen goed kennismaken met pottenbakken en gevorderden kunnen op hun eigen niveau verder gaan met hun werkstukken, onder begeleiding.

De cursus wordt in het atelier in de mooie Achterhoek gegeven.


Prijs: Inclusief btw. Allen materialen en glazuren van werk. Onbeperkt: Koffie, thee en een glaasje wijn (-per les). 

Gratis: Mindfullness :-) Mindfulness is een aandachtstraining, waarmee een houding van alertheid getraind wordt. Beoefenaars leren om de aandacht te vestigen op het moment, aan alles wat zich aan hen voordoet. Dit kan van het lichaam, emoties of gedachten zijn, maar ook zintuigelijke ervaringen door de omgeving.

​Wij vragen 50% aanbetaling om uw boeking te garanderen. Als u akkoord gaan sturen wij een factuur.

Meer inof: +31633971812 of email: claycafenederland@gmail.com

     

 

  • Clay Cafe Nederland
© 2017 - 2022 Clay Cafe Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel