Workshops (eenmalig)

 • 50% deposit needs to be paid as soon a you confirm and book a workshop and date. We will send the 50% deposit invoice via email. 
 • If you are unable to attend your workshop and there is more than 14 days to go, we will do our very best to transfer you onto the same course on a different day – subject to availability.
 • If you have to cancel within 14 days of your workshop we are unable to offer you a refund. However, in the event of unforeseen circumstances we are happy for another family member or friend to attend in your place.
 • If we have to cancel a workshop, you will be offered an alternative date or a full refund. We cannot accept liability for travel, accommodation or other costs.
 • Keramiek is handwerk. Er mogen geen luchtbellen in de klei achterblijven. Als er luchtbellen in de klei blijven zitten, gaat het werkstuk kapot in de oven. Glazuren is ook handwerk. We weten ongeveer hoe het eruit gaat zien, aan de hand van de proefjes, maar het resultaat kan na het bakken ook wel eens anders uitvallen.
 • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen

Events & Group workshops

 • A non-returnable 50Euro deposit is required to secure a booking.
 • The balance of payment must be received seven days prior to the workshop.
 • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen

Gift Vouchers

 • All gift vouchers are non-refundable and valid for 6 months from date of issue.
 • In unforeseen circumstances, vouchers can be transferred to a friend or family member.
 • Underspend will remain on the voucher and can be redeemed against the cost of a future workshop providing it is undertaken within the expiry date.
 • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen

Vaste Les

 • Minimal sign-up for 3 months. 
 • 1 Month notivication via email is required. 
 • Proefles: 10Euro for children up to 16years. & 22,50Euros for 16years+ 
 • Keramiek is handwerk. Er mogen geen luchtbellen in de klei achterblijven. Als er luchtbellen in de klei blijven zitten, gaat het werkstuk kapot in de oven. Glazuren is ook handwerk. We weten ongeveer hoe het eruit gaat zien, aan de hand van de proefjes, maar het resultaat kan na het bakken ook wel eens anders uitvallen.
 • Koffie en thee en een glazie wijn voor de 18+ les zijn bij de prijs inbegrepen

Vaste Les Voorwaarden

 • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen
 • Maximaal 6 cursisten en ik zelf werken in het atelier tijdens de cursusmomenten.
 • Klei is inbegrepen. 
 • De cursusprijs is inclusief een aantal glazuren. Een voorbeeld van de gratis te gebruiken glazuren en pigmenten, vraag voor voorbeelden in studio. Bij de cursusprijs zijn de luxere glazuren en pigmenten niet in begrepen.
 • De cursus is inclusief stoken in de elektrische oven op 1040°C. 
 • Als je vanwege ziekte een cursusavond/ochtend een les mist is er de mogelijkheid om binnen 4 weken bij een andere groep (ochtend of avond) deze les in te halen, mits er voldoende plek is in die ander groep.
 • Kosten per les zijn €22,50. Hiervoor ontvang je een factuur. Prijswijzigingen voorbehouden.
 • De lessen worden maandelijks vooraf betaald.
 • Je kunt de cursus alleen schriftelijk of per mail beëindigen. In de maanden juli en augustus geldt een opzegtermijn van 2 maanden. De rest van het jaar geldt een opzegtermijn van 1 maand.
 • Teruggave van cursusgeld, van een door jou afgezegde les, is helaas niet mogelijk.
 • De opslagcapaciteit voor kunstwerken in het atelier kent een maximale hoogte van 36 cm (schap hoogte kasten). Hogere werken dienen -op eigen risico- tussen de lessen mee naar huis genomen te worden. Maximale hoogte van de werken voor het bakken is 39 cm. Grote werkstukken zijn kwetsbaarder.
 • Keramiek is handwerk. Er mogen geen luchtbellen in de klei achterblijven. Als er luchtbellen in de klei blijven zitten, gaat het werkstuk kapot in de oven. Glazuren is ook handwerk. We weten ongeveer hoe het eruit gaat zien, aan de hand van de proefjes, maar het resultaat kan na het bakken ook wel eens anders uitvallen.
 • Het is de bedoeling dat alleen op de cursus aan de werkstukken wordt gewerkt.
 • Voor werken die enorm groot en/of zwaar zijn vraag ik een extra bijdrage.
 • Werkstukken die op de cursus zijn gemaakt als steengoed stoken, bijkomende kosten: €1,- per kilo.
 • De werkstukken die cursisten thuis maken en waar cursisten thuis aan werken, kunnen ook bij mij worden gebakken, mits de werkstukken degelijk zijn opgebouwd en hol zijn van binnen. De kosten van deze Biscuitstook en deze Glazuurstook zijn niet bij de cursus inbegrepen. Na de stook weeg ik de werkstukken. Als cursisten tijdens de les hun thuisgemaakte werk gaan glazuren, zal ik een schatting van de kosten maken en dit ook berekenen, bovenop de stookkosten.
 • Deelname aan de cursus is op eigen risico.
 • Prijswijzigingen is voorbehouden

Algemene voorwaarden Clay Cafe Nederland 2019-2020

1. Algemene regels

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en/of werkzaamheden van Clay Cafe NL.

1.2 Bezoekers (leerlingen, gasten, ouders etc.) dienen zich gedurende hun verblijf op locatie van de dansstudio te houden aan de huisregels van Clay Cafe NL en/of de regels van de beheerder van de betreffende locatie. Bezoekers dienen de aanwijzingen die gegeven worden door de workshophouder of door de daartoe bevoegde personen op te volgen. Indien men zich daar niet aan houdt, kan tot verwijdering worden overgegaan.

1.3 Bezoek aan de dansstudio is geheel op eigen risico. Clay Cafe NL is niet aansprakelijk voor letsel en/ of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de bezoeker zelf dan wel andere bezoekers van de studio.

1.4 Verlies of beschadigingen toegebracht aan eigendommen (roerende en onroerende goederen) van Clay Cafe NL door toedoen van een bezoeker, kunnen verhaald worden.

1.5 Het gebruik van beeld- of geluidsdragers in de ruimste zin van het woord (foto, film, video, tape, etc.) in en op het terrein van de dansstudio is uitsluitend toegestaan met toestemming van Clay Cafe NL. Deze toestemming kan, zonder opgaaf van redenen, met onmiddellijke ingang worden ingetrokken.

 2. In- en uitschrijving en betalingswijze

2.1 Clay Cafe NL heeft het recht personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een cursus.

2.2 Na inschrijving is de cursist het volledige lesgeld verschuldigd. Inschrijving gaat via een email & factuur. 

2.3 Indien de cursist om wat voor reden dan ook niet langer een cursus kan volgen, bestaat er geen recht op restitutie van (een gedeelte van) het cursusgeld. Clay Cafe NL kan (niet verplicht) om sociale redenen tot gehele of gedeeltelijke restitutie besluiten.

2.4 Clay Cafe NL is bevoegd om personen wegens wangedrag uit de workshop/les dan wel de cursus te verwijderen, dit ter beoordeling van Clay Cafe NL. Clay Cafe NL is gerechtigd mensen die wegens wangedrag uit de les verwijderd zijn, blijvend de toegang tot de studio te ontzeggen, ook indien het gaat om leerlingen die bezig zijn met een les/workshop/cursus. In dat geval bestaat er geen recht op gehele of gedeeltelijke restitutie van het lesgeld.

2.5 Clay Cafe NL mag de cursus annuleren indien daartoe gegronde redenen zijn. Daarbij kan onder mee gedacht worden aan te weinig cursisten, langdurige ziekte en andere overmachtssituaties. In geval van annulering voor de aanvang van de cursus heeft de cursist recht op terugbetaling van het volledige lesgeld. Vindt annulering tijdens de cursus plaats dan zal terugbetaling van het lesgeld geschieden naar rato van het aantal nog niet genoten lessen.

2.6 Clay Cafe NL is bevoegd, ook tijdens een cursus, bij bijzondere omstandigheden wijzigingen in de lestijden aan te brengen.

2.7 Er geldt een maand opzegtermijn, dat schriftelijk wordt ingediend voor Vaste Lessen. 

2.8 Het lesgeld wordt betaald via een faktuur de per email worden verstuurd. 

2.9 De betaling moet geschied voor van het  eerstvolgende les, na een (eventuele) proefles (proefles kosten: 10Euro tot en met 16jaar en 22,50Euro voor 16jaar+). Afwezigheid van een leerling tijdens de lessen ontheft de leerling niet van de verplichting tot betaling. Verzuim van één of meerdere lessen geeft geen recht tot gedeeltelijke of gehele restitutie van het lesgeld.

2.9.1 * Vaste Les: De contributie is berekend op basis van circa 40 lesuren per jaar. Deze worden via factuur (1x per maand) over 11 maanden (in de maand augustus vindt geen lessen plaats). Betalingen zijn doorlopend. Dat wil zeggen dat er in de basisschoolvakanties door betaald wordt. Tijdens de zomerstop hoeft geen lesgeld betaald te worden.

 3. Aansprakelijkheid

3.1 Clay Cafe NL is niet aansprakelijk voor diefstal. Gedupeerde(n) dienen zelf aangifte te doen bij de politie. Clay Cafe NL stelt het wel zeer op prijs wanneer diefstal wordt gemeld zodat gepaste actie ondernomen kan worden. 

3.2 Clay Cafe NL is niet aansprakelijk voor letsel opgelopen tijdens, voor en na lessen, vrijles, etc. U begeeft zich op eigen risico in de studio.

3.3 Het betreden van de studio en het deelnemen aan de lessen of andere activiteiten van de studio, geschiedt geheel voor risico van de cursist.

3.4 Clay Cafe NL is niet aansprakelijk voor letsel- of andere schade ontstaan ten gevolge van het deelnemen aan de lessen dan wel andere activiteiten binnen de studio of als gevolg van het verblijf in de studio of op het terrein van de studio.

3.5 De leshouder kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor verloren gegane of beschadigde eigendommen van cursisten of bezoekers.

3.6 Bezoekers die zaken, zowel roerend als onroerend, van de studiohouder hebben beschadigd, zijn gehouden deze schade volledige aan de studiohouder te vergoeden. Indien de schade door meerdere personen is toegebracht, is ieder van hen voor het geheel aansprakelijk. 

4. Gevolgen van niet-betaling cursusgeld e.d.

4.1 Indien de cursist in gebreke blijft het cursusgeld, dan wel andere in verband met de activiteiten van de studio verschuldigde bedragen, geheel of gedeeltelijk te betalen, is de studiohouder bevoegd de cursist van verdere lessen uit te sluiten en hem de toegang tot de studio te ontzeggen. Dit laat de verplichting van de cursist om het volledige cursusgeld te voldoen, onverlet.

 • Clay Cafe Nederland
© 2017 - 2020 Clay Cafe Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.